4 рецепти за блестяща коса | Косопад

4 рецепти за блестяща коса

kosa-maya

Всички знаем номера с миенето със студена вода, за да имаме по- блестяща коса. Но в студеното време това не е никак удачно.

Има обаче и още природни алтернативи, които могат да ви помогнат да имате по- блестяща коса. Ето няколко рецепти:

1 Чай.

Черният чай е идеален, за да придаде повече блясък на тъмната коса. Ако направите достатъчно силна напитка, можете да придадете по- тъмен тон на косата си и повече блясък.

Ако имате светла коса, използвайте чай от лайка. Само за няколко дни ще видите чудесните резултати от него.

kosopad-proteini

2 Сок от лимон.

Този метод е подходящ за жени с руса или светлокестенява коса. Изцедете сока от един лимон и го нанесете върху косата си за последното плакнене.

След като го направите, седнете на някоя слънчево място, постойте няколко минути и косата ви вече има ослепителен блясък.

Същата рецепта можете да изпълните и с оцет. И в двата случая обаче, не забравяйте балсама.

3 Зехтин и оцет.

Както казахме по- горе оцетът е много подходящ, за да придава блясък на косата. Но действието му е още по- силно, ако му добавите няколко капки зехтин и щипка канела.

Нанесете сместа върху мокра коса и я разрешете внимателно. Завийте с кърпа за баня и спете така цяла нощ. На следващия ден изплакнете с възможно най- студена вода.

4 Канела. Смесете малко канела с балсама си. Нанесете върху косата си и я срешете. Спете така цяла нощ. На следващия ден ще имате най- блестящата коса.

18. януари 2016 21:37:11 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар