3 причини за косопад и решения за тях | Косопад

3 причини за косопад и решения за тях

Има различни причини, които провокират появата на косопада. Нека разгледаме три от тях и как можете да се справите с тях.

prichini-za-kosopad

Дефицит на желязо

Когато не получавате достатъчно желязо, косата ви може да започне да пада. Жените във фертилна възраст са по- склонни към ниски нива на желязото в кръвта, дори да нямат анемия.

За да се справите с този проблем, трябва да ядете две порции на ден, богати на желязо като например месо, ядки, тофу, броколи.

Някакво лекарство

Има лекарства, които се отразяват на хормоните, кръвообращението или на свойствата на тялото да абсорбираjelyazo хранителните вещества, което води до косопад.

Ако пиете лекарство за кръвно, хормонална добавка, акне и др, и имате косопад, консултирайте се с лекаря дали може да го замести с друго.

Намалена функция на щитовидната жлеза

Това заболяване може да доведе до хормонални промени, които може да предизвикат косопад. Обикновено косопадът е еднакъв по цялата глава. Не са засегнати само определени места по главата, а падането на косата е общо.

Може да забележите много коса по гребена или четката повече от нормалното.

Други симптоми за намалена функция на щитовидната жлеза са преумора и наднормено тегло. Изследване на кръвта може да покаже дали имате това заболяване.

16. февруари 2014 16:56:28 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар