3 лесни и ефективни рецепти срещу косопад | Косопад

3 лесни и ефективни рецепти срещу косопад

kosopad-1

Косопадът е най- сериозният проблем, свързан с косата, който плаши и жените, и мъжете. Понякога се дължи на сезона, в други случаи може да е причинен от стрес – има много фактори, които биха могли да го причинят.

За хората с рядка коса е особено стресиращо, тъй като им се струва, че ще оплешивеят. Но няма място за отчаяние. Природата ни предлага голямо разнообразие от рецепти.

Ето 3 от най- ефективните натурални решения на проблема с косопада:

1. Оцет и салвия. Препоръчва се да се използва само от жени с кестенява или черна коса, тъй като я потъмнява. Слагаме да се вари водата заедно със салвията. Когато е готова сместа се смесва с 2 лъжици оцет. Нанасяме и изчакваме. След това мием.

kosopad-salvia

2. Алое вера е много ефективно средство срещу косопад. Има хидратиращи и възстановяващи свойства. Подобрява състоянието на скалпа. За тази рецепта, смесваме зехтин със сок от вътрешната част на листото алое вера. Нанася се преди миене.

3. Лукът е сред най- добрите природни средства срещу косопад. Рецептата е съвсем лесна – трябва да изцедим сок от лука и го смесваме с шампоана. Добре е да го използваме, когато няма да излизаме повече от къщи заради мириса.

29. юни 2017 11:09:01 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар