Лучени рецепти при косопад | Косопад

Рецепти с лук против косопад

маска с лук при косопад

Маска с лук при косопад

Лукът е един от най – ценните дарове на природата. В народната медицина се използва не само срещу простудни заболявания и за покачване на мускулна сила, но и като сигурно средство за превенция и лечение на косопад. Също така има свойството да унищожава вредните бактерии и с това спомага за премахване на пърхута.

Полезното действие на лука се дължи на неговото богато съдържание на витамини и минерални вещества, които спомагат изключително много за поддържане и лекуване на косата. Рецептите с лук против косопад ще помогнат за обновяване луковицата на косъма, а очакваният резултат е косата да стане по – блестяща и по – плътна откогато и да било.

Рецепта с лук за превенция на косопад

Вземете три глави с лук и ги смелете. Към получената каша добавете две супени лъжици зехтин, по още толкова майонеза и мед. Разбъркайте сместа добре и внимателно втрийте в корените на косата. Когато свършите покрийте главата с найлонов плик или шапка и останете така тридесет минути. За да получите максимален ефект срещу косопад, изплакнете само с хладка вода.

Рецепта с лук при наличие на косопад

Вземете три глави с лук и ги смелете, за да станат на каша. Към тях прибавете една чаена лъжичка бадемово масло, една чаена лъжичка коняк и две супени лъжици истинско кисело мляко. Натъркайте единствено корените и оставете балсама срещу косопад да подейства тридесет минути. След това изплакнете обилно с хладка вода.

Отвара от лук срещу косопад

Вземете няколко малки главички лук и ги кипнете в подходящ съд. След като водата заври намалете силата на огъня колкото е необходимо и покрийте с капак. Оставете отварата да се задуши за около двадесет минути, след което прецедете. Когато изстине можете да изплакнете косата. Препоръчва се правенето на тази процедура поне по два пъти на седмица.

Ако се притеснявате от неприятен мирис, към тези рецепти срещу косопад може да добавяте благоуханни масла от ванилия, роза, портокал и т. н. Също така може след края на процедурата да изплакнете косата си с разтвор 1:3 на оцет и вода.

маска с лук при косопад

Лукът лекува косопад

11. април 2013 20:45:07 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар