Как да спасим косата си от остаряване? | Косопад

Как да спасим косата си от остаряване?

kosopad-dieta

Състоянието на косата ни много често е признак за състоянието и на здравето ни. Един от първите признаци на остаряването не са бръчиците, а … косата.

Но не говорим за побеляването на косата. Ще забележите, че косата ви остарява, когато започне да се разрежда, да губи блясък, повече пърхот и по- обилен косопад. Минаването на годините се отразява върху косата ни, точно така, както и по лицето ни.

Какво не трябва да правим, за да имаме млада коса:

1 Да не прекаляваме с боята за коса. Веществата в боите за коса разрушават кутикулата. Затова е важно да не прекалявате с боята. Правете го веднъж на два месеца, а колкото по- органични са продуктите, още по- добре.

kosa-lak

2 Да прекалявате с миенето на косата. Така можете да отслабите косата. Мийте я през ден. Ако косата ви е много мазна, а не искате да я миете всеки ден, използвайте сух шампоан.

3 Не си правете стегнати и опънати прически. Този тип прически отслабват косата и тя се къса по- лесно, освен това задълбочава косопада.

4 Не прекалявайте с топлинните уреди. Прекаляването с преса, сешоар и маша изсушават косата и я карат да се къса по- лесно. Най- добре преди да ги използвате, сложете продукт, който да я предпази от високата температура. Ако косата ви е тънка, не използвайте много дълго време тези уреди.

Какво трябва да правите:

1 Поддържайте връхчетата. Честото премахване на увредената коса, а прави по- силна и здрава.

2 Подхранване с масло. Те хидратират и осигуряват полезни вещества за косата ни. Правят я блестяща и мека.

3 Използвайте четка с естествени зъби. Това е много важно за грижата за косата, не увреждайте корена, нито кутикулата или скалпа.

4 Яжте повече протеини. Например, месо, риба, яйца или мляко.

08. януари 2016 16:38:19 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар