Как да се лекуваме от косопад | Косопад

Как да се лекуваме от косопад

лечение на косопад

лечение на косопад

В медицинската терминология наличието на косопад се обозначава с думата алопеция. За подобно състояние се говори, когато в продължение на едно денонощие от главата паднат повече от 150 косъма и това продължи поне няколко дни. При по – тежките форми косата се разрежда доста видимо за съвсем кратки срокове и тогава задължително трябва да се потърси специализирана помощ.

Същeствуват 2 вида косопад: ограничен и дифузен

Медицинската практика различава два основни вида косопад. Първият е ограничен и тогава се наблюдава пълно олисяване на окосмени части от главата или тялото, характерен е най – вече за мъжете. Във втория случай (дифузен косопад) косата се разрежда, често се наблюдава при представителките на нежния пол.

Причините за поява са няколко десетки. Няма да изреждаме всички, но накратко ще изброим основните – последствие от тежки заболявания на жизненоважни органи, бременност и раждане (обичайно няколко месеца след това), различни инфекциозни болести (грип, гъбички и др.), употребата на определени медикаменти.

Балансирано хранене против косопад

Специалистите препоръчват балансирано хранене при всички случаи, през целия живот. Начинът на живот в България предразполага към прием на много вредни храни, но за да се радваме на добро здраве ЗАДЪЛЖТЕЛНО менюто ни трябва да е пълноценно.

„Много български жени спазват необмислени диети за отслабване, приемайки по едно парченце хляб или един портокал за целия ден. Тялото има нужда от храна, подобна инициатива е чисто безумие. От огромно значение в борбата против косопад е да се приготви рационално меню, което доставя всички необходими за тялото вещества”, коментира д-р Елисавета Станева от столична клиника.

Тя допълва, че стресът е сред другите основни фактори, които причиняват косопад. Съветва всеки да намери удачен за себе си вариант за релакс, тъй като това ще ни предпази от купища здравословни проблеми.

15. август 2013 13:22:18 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: | Напишете Коментар